Schik op de Mert 2020 ‘Toeter maar mee!’

Schik op de Mert 2020 'Toeter maar mee!'

Schik op de Mert 2020 ‘Toeter maar mee!’

16-02-2020

Hét carnavalsfeest voor jong en oud op de Wijchense Mert!

Nog een paar dagen en dan is het weer zover, carnaval 2020! Hebben jullie er ook al zin in?

De organisatie van Schik op de Mert is de afgelopen maanden druk bezig geweest om de carnavalsdinsdag, in de buitenlucht, voor jong en oud op de Wijchense mert te organiseren. Dit jaar wordt Schik op de Mert nog professioneler opgezet, met een nieuw podium waardoor optredens nog beter te zien zijn en een volledige overkapping incl. heaters, waardoor iedereen altijd warm en droog staat.

Gratis toegankelijk

Ook zijn er extra toiletten aanwezig. Samen met Café Zus, ‘t Wapen van Wijchen, Zaal 4, Brownies&DownieS, Café Anneke en Zaal Sterrebosch maakt de organisatie van Schik op de Mert er weer een geweldig feest van. En niet onbelangrijk… het evenement is geheel gratis toegankelijk.

Thema
Het thema van dit jaar is ‘Toeter maar mee’! Maak je eigen muziekinstrument en neem deze mee naar de mert. De meest mooie/ludieke creatie wint een vette prijs.

Defilé
Daarnaast is er dit jaar ook weer een defilé. Door een presentator worden verenigingen, vriendengroepen en eenlingen de Markt opgeroepen. Aanmelden voor het defilé kan via www.schikopdemert.nl. Verzamelen om hieraan mee te doen, is om 10:30 uur voor Café Anneke, waar de muzikale noot wordt verzorgd door een dweilorkest.

Programma
Na de opening om 11:11 uur door Prins Jurgen d’n Urste en gevolg samen jeugdprins Kimo start het programma met o.a.

  • De Wijchense DJ’s Richard Heijnen, Jos Wessels en Koen Willemsen
  • Dweilorkesten
  • Sjansjee
  • ‘T Dak Eraf
  • De Gebroeders Rossig

Ook dit jaar hebben de Blauwkoppen er wederom voor gezorgd dat de Cakewalk op de Markt staat.

Ontbijt
Dit jaar wordt er weer een gratis ontbijt geserveerd. Hiervoor dien je een stempelkaart te kopen. Deze stempelkaart kost € 15,- en vertegenwoordigt 6 consumpties (fris/wijn/bier). Daarnaast ontvang je op vertoon van deze stempelkaart een gratis ontbijt wat aangeboden wordt door de deelnemende horeca bedrijven. Koop je stempelkaart dus nog even als je deze nog niet hebt! Deze zijn te verkrijgen bij de deelnemende horecabedrijven.

Emblemen
Nieuw dit jaar zijn de strijkemblemen voor op de carnavalskostuums (ook verkrijgbaar van 2019). De kosten voor een 2020 embleem bedragen € 5,00 per stuk, duopack 2019 / 2020 € 7,50. Ze zijn te koop bij Café Anneke (betaling alleen contant). Let op, er is een beperkte oplage dus wees er snel bij. op=op!

De Afterparty

Mocht je na Schik op de Mert nog niet naar huis willen, géén probleem! Na Schik op de Mert start de Bier Cantus in de tent van de Blauwkoppen en ook bij Café Anneke gaat het feest nog even verder.