Speel de vernieuwde escape route bij Kasteel Wijchen

Escape Route campagnebeeld (liggend) - Museum Kasteel Wijchen - Wijchen=

Speel de vernieuwde escape route bij Kasteel Wijchen

25-07-2022

In Museum Kasteel Wijchen kun je vanaf 25 juli de uitdagende en vernieuwde escape route ‘Het verloren Verhaal van Gelderland’ spelen. Met het kraken van codes en het oplossen van puzzels voorkom je dat het verhaal van Gelderland wordt gewist. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen? Breng dan snel een bezoek aan Museum Kasteel Wijchen!

Het Verloren Verhaal van Gelderland is een route die je in verschillende musea kunt spelen. Bij het spelen van dit spel red je de collectie van het museum. Dit doe je door met jouw team puzzels op te lossen en raadsels te ontrafelen, maar ook door het zoeken van topstukken in de collectie. De route staat garant voor een uitdagende zoektocht in het museum en het kasteel. Spelenderwijs ga je op een leuke manier aan de slag met de Gelderse geschiedenis en de collectie van het museum.

Vernieuwde escape route

De escape route is in 2019 gelanceerd in Museum Kasteel Wijchen. In 2020/2021 heeft het museum een metamorfose ondergaan. De puzzels en raadsels sloten niet meer aan bij de vernieuwde inrichting. Daarom is de escape route herzien en zijn een aantal puzzels en raadsels vervangen voor nieuwe puzzels. 

Meedoen met de escape route Het Verloren Verhaal van Gelderland? 

De escape route duurt ongeveer anderhalf uur en wordt gespeeld in teams van twee tot vijf deelnemers vanaf acht jaar en ouder. Er wordt geadviseerd om tenminste één volwassene onderdeel van de groep te laten zijn. Door de krachten van ouders en kinderen te bundelen, heb je de meeste kans om alle puzzels op te lossen. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Prijs voor deelname

De prijs van de escape route bedraagt € 25,- per team bovenop de reguliere toegangsprijs van het museum. 

Voor meer informatie en reserveren kun je terecht op: www.museumwijchen.nl