’t Keldertje, het nieuwe koffie- en theehuis van kasteel Hernen.

't Keldertje - Kasteel Hernen - GLK - Wijchen=

’t Keldertje, het nieuwe koffie- en theehuis van kasteel Hernen.

15-01-2024

Wanneer je een bezoekje brengt aan Kasteel Hernen, is het mogelijk om nu lekker te genieten van een heerlijk kopje koffie, thee, een lekkere koek, chocolademelk of een lekker stukje appeltaart met slagroom!

Kasteel Hernen wilde al langer een vast horecapunt ter ondersteuning van de openstelling van het kasteel. Voorheen werd er wel koffie en thee geschonken en was er koek en sap verkrijgbaar, maar er was een wens om de horeca uit te breiden. Tatiana Klinkert, kasteelmanager van kasteel Hernen: “In Hernen is er geen horeca meer en we merkten dat de vraag bij de bezoeker toenam voor een gezellig zitje met koffie en wat lekkers. Een idee was geboren.”

Afgelopen jaar is er hard gewerkt door vrijwilligers van kasteel Hernen. De kelder was voorheen alleen voor intern gebruik, maar dankzij de vrijwilligers van Kasteel Hernen is ’t Keldertje helemaal opgeknapt! Denk aan nieuwe muren, een flinke lik verf en een keuken speciaal op maat. Afgelopen maand is ’t Keldertje in gebruik genomen en het is een daverend succes! Een echte toevoeging aan het kasteelbezoek!

Het winterseizoen is gestart voor kasteel Hernen en dat betekend dat het kasteel alleen op zondagen te bezoeken is t/m 31 maart (m.u.v. 11 feb.) van 12:00 tot 16:00 uur. Na een tocht met de pratende lantaarn door het (deels) koude kasteel, kan na afloop opgewarmd worden in ’t Keldertje, hét nieuwe koffie- en theehuis van kasteel Hernen.