Uitzending Tussen Kunst en Kitsch in Kasteel Wijchen

Tussen Kunst en Kitch - Kasteel Wijchen - Wijchen=

Uitzending Tussen Kunst en Kitsch in Kasteel Wijchen

29-11-2023

Tussen Kunst en Kitsch is 8 mei jl. op bezoek geweest in Kasteel Wijchen. Hierbij zijn opnames gemaakt van het populaire televisieprogramma. Bijzondere ontdekkingen en de prachtige objecten zijn te bewonderen op dinsdagavond 5 december om 21:30 uur bij NPO1.

Kasteelmanager Tanja Bruins
‘Het kasteel landelijk op de kaart zetten, is sinds mijn aantreden in oktober 2021 een belangrijk doel. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met ons kasteel en Wijchen. Een effectieve manier is via een medium als televisie. Al snel dacht ik aan Tussen Kunst en Kitsch, een populair programma dat al vele jaren zo’n 1,5 miljoen kijkers per uitzending trekt. In 1993 is er al een keer een uitzending opgenomen in het kasteel. In 2021 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik contact opgenomen met de organisatie. De producer van het programma is in het voor- en najaar van 2022 3x komen kijken. De locatie, mogelijkheden techniek en of het wel gaat passen. De laatste keer zijnd e producer volmondig Ja, we gaan het doen! Dat gaf een enorme kick, het was gelukt! Het enthousiasme van mij en voormalig museumdirecteur Rylana Seelen heeft een grote rol gespeeld voor het binnenhalen van het programma. We hebben dan ook heel wat uit de kast gehaald en hebben we alle hulp aangeboden. Het meubilair uit de raadzaal werd verplaatst, de trouwkamer moest leeg voor ‘de speciale tafel’. Dé tafel waar de meest bijzondere vondsten besproken konden worden.’

Alle 800 kaarten waren uitverkocht
Vorig jaar november was alles uitverkocht. Niet alleen Wijchenaren, maar juist ook veel mensen vanuit het hele land. Het programma had een eigen team en wij hadden een grote groep vrijwilligers die onder andere het verkeer verzorgde. Bij het koetshuis stond een grote overkapping waar iedereen zich kon aanmelden en even moest wachten voordat ze het kasteel in mochten. Sterrebosch zorgde voor de catering en Tom Hormes voor lunch en diner voor de crew.

Uitzending
‘Frits Sissing, de presentator van het programma en de bekende experts waren erg enthousiast over de dag en locatie. Ze noemden het een ‘vruchtbare dag’. Dat was voor ons erg leuk om te horen, vooral na alle moeite die er in is gestoken.

Welke bijzondere vondsten de uitzending hebben gehaald, zien we op 5 december zien. We zijn enorm benieuwd. Ik hoop dat heel veel mensen gaan kijken naar de uitzending. En dat ze daarna besluiten om een keer naar Wijchen te komen en aan ons kasteel een bezoekje brengen.

Bron: Wijchens Weekblad de Wegwijs