Unieke glazen kap op ‘nieuwe’ binnenplaats van Kasteel Wijchen

Glazen dak kasteel Wijchen - Wijchen=

Unieke glazen kap op ‘nieuwe’ binnenplaats van Kasteel Wijchen

27-08-2021

De binnenplaats van Kasteel Wijchen heeft er pronkstuk bij; een bijzondere glazen kap. Dijkhof Bouw uit Klarenbeek en onderaannemer IFS uit Waddinxveen hebben de kap van glas gebouwd. Het is een kap van ongeveer 90 vierkante meter groot. Deze kap komt boven de binnenplaats. Hierdoor blijft de temperatuur op de binnenplaats aangenaam. En er blijft zicht op de buitenmuren en de toren van het kasteel.

Wethouder Nick Derks: “Met het plaatsen van de glazen kap over de binnenplaats van ons mooie Kasteel Wijchen hebben we een hoogtepunt bereikt. Dankzij de sterke kap kunnen we de ruimtes die het kasteel biedt beter benutten. De kap is zo sterk dat er zelfs iemand overheen kan lopen! De renovatie loopt hiermee keurig op schema en mikken we op een feestelijke opening in december.”

De overkapping bestaat voor het grootste deel uit glas

Hierdoor blijft er zicht vanaf de binnenplaats op het omliggende gebouw. Dit betekent dat ook een groot deel van de draagconstructie in glas wordt uitgevoerd. Het plaatsen van de glazen kap is het hoogste punt van deze renovatie.

Subsidie ontvangen van de provincie Gelderland

De gemeente Wijchen kreeg een subsidie van 1 miljoen euro van de provincie Gelderland. Mede dankzij deze subsidie konden we de glazen kap realiseren.