Verkiezing Schoonste Winkelgebied

Verkiezing Schoonste Winkelgebied - Wijchen=

Verkiezing Schoonste Winkelgebied

10-05-2019

De gemeente Wijchen neemt net als vorig jaar met haar winkelgebieden deel aan de ‘Verkiezing van het Schoonste Winkelgebied’. Bij deze verkiezing wordt van mei tot september onderzoek gedaan naar de schoonheidsgraad van Nederlandse winkelgebieden. Er wordt onder andere gelet op zwerfafval, schone gevels, afvalbakken (schoon en vindbaar), bestrating, onkruid, groenvoorziening, onderhoud en vandalisme. In november ontvangen gemeenten en andere deelnemers een rapportage met de scores van alle winkelgebieden in de betreffende gemeente.

Wijchen= niet vies van een wedstrijdje

Nu is het Centrum Management Wijchen niet vies van een wedstrijdje. Wij zien dit als een mooie kans om de ondernemers en consumenten bewust te laten worden van zwerfafval en de uitstraling van het centrum. Daarnaast is het ook een mooie kans om Wijchen op een positieve manier onder de aandacht te brengen. In de week 19 bezochten diverse bestuursleden en werkgroepvoorzitters daarom alle winkels en horecagelegenheden met een schoonmaakemmer en -handschoenen.

Je eigen straatje schoonhouden

Alleen nu letterlijk. Want wist je dat er in de milieuvoorschriften een landelijke ’25 meter regel’ bestaat? Dit houdt in dat alle ondernemers in Nederland binnen een straal van 25 meter rondom het pand schoon moeten houden. Een gemeente kan deze regel op twee manieren inzetten: preventief en repressief (met o.a. handhaving). Door het volgen van een aantal stappen worden ondernemers met elkaar verbonden en gestimuleerd om de regel actief toe te passen. Ervaring leert dat winkel- en uitgaansgebieden zichtbaar schoner blijven bij actieve inzet van de 25-meter regel!

Meer weten over de Verkiezing Schoonste Winkelgebied? Op de website www.nederlandschoon.nl kun je meer informatie vinden. Moge de schoonste winnen!