Wijchen maakt nog meer sfeer op de Vierdaagseroute

De dag van Wijchen - Wijchen=

Wijchen maakt nog meer sfeer op de Vierdaagseroute

18-06-2018

Nieuwe vlaggen en uitbreiding van de Magic Mile. Dat zijn de plannen voor de komende Vierdaagse in Wijchen. De hele route door Wijchen, van de Geitweg op Alverna tot aan de gemeentegrens op de Wilhelminalaan richting Beuningen, wordt één lang lint van gezelligheid. Veel inwoners maken van de Dag van Wijchen een groot feest. Zij zorgen voor een geweldige sfeer langs het parcours. De wandelaars worden aangemoedigd en voelen hun zere voeten niet meer. Er wordt druk gewerkt aan nieuwe vlaggen en banieren. De gemeente zorgt er samen met ondernemers en inwoners voor dat ze allemaal hangen aan lantaarnpalen en vlaggenmasten. Vlaggen met een typisch Wijchens tintje. Dat is het plan. Maar er gebeurt meer.
Wijchense Magic Mile wordt dit jaar stukje langer…

Een stuk van de Wijchense vierdaagseroute heet sinds twee jaar Magic Mile. En dit jaar wordt ie een stukje langer en gezelliger.

In 2016 tijdens de 100e Vierdaagse maakten bewoners van de Kasteellaan van een stuk van de route een groot feest: De Magic Mile. Van Restaurant het Verlangen tot aan de bocht naar de Ringlaan. Vijf buurtgenoten Marc Reuvers, Rob Lubbers, Pierre Guelen, Bart Schraven, Frans Schoenaker en Robère Lepoutre maakten een plan. De gemeente was enthousiast en op de tweede wandeldag van ’s-werelds grootste wandelevenement was het één groot feest op het laatste stukje van de Kasteellaan. In 2017 werd het herhaald. De bewoners staken samen weer de handen uit de mouwen. Wandelaars genieten hier van gezellige muziek, van begin tot eind. Maar ook van het enthousiaste publiek. En dit jaar maken zij samen met andere enthousiastelingen de Magic Mile een stuk langer. De Vierdaagse in Wijchen krijgt daarmee een extra boost.

Enthousiasme werd groter
Wijchenaar Bart Welling liep de Vierdaagse. Hij klopte samen met Piet Philipsen (centrummanager ) en Martijn Koot (uitbater van Cafe Anneke) aan bij Tanja Bruins van de gemeente Wijchen. Zij is verantwoordelijk voor de Vierdaagse in Wijchen en reageerde enthousiast op hun plan om de Magic Mile uit te breiden. De ervaringen van de bewoners van de Kasteellaan werden gedeeld. Ook het bedrijf Yoast sloot aan. Een groot gedeelte van het centrum heeft straks op woensdag 18 juli dezelfde muziek. Dat is prettig voor de wandelaars. Zij kunnen wel een muzikale oppepper gebruiken. Hoe leuk is het als je vanaf het begin van de Touwslagersbaan tot aan de Markt hetzelfde genre muziek hoort. En dat je dan ook weer vanaf de kruising Kasteellaan/Bronckhorstlaan tot aan de spoorwegovergang aan het einde van de Ringlaan een liedje van begin tot eind kunt meezingen? En iedereen aan de kant zingt mee. Gezelligheid gegarandeerd.

Jij doet toch ook mee?
Van het ene idee kwam het andere. De Magic Mile, van Touwslagersbaan tot en met de Ringlaan, wordt vrolijk versierd met vlaggen, ballonnen, en bogen. En iedereen kan meehelpen de route nog wat feestelijker te maken. Langs de hele Magic Mile, en het liefst langs de hele route door Wijchen, komen schoenen te hangen. Roze gemaakt door Bart Welling zelf. Het is Roze woensdag en daar doen we in Wijchen ook gezellig een beetje aan mee. Heb jij oude schoenen die je niet meer nodig hebt? Je kunt ze inleveren bij Expert aan de Touwslagersbaan. Op de dag van Wijchen hangen ze dan aan de route.
Samen maken we de Dag van Wijchen nog feestelijker. Deze enthousiastelingen samen met de gemeente Wijchen en al haar inwoners. Jij doet toch ook mee?

Informatie over de Vierdaagse in Wijchen: Tanja Bruins, gemeente Wijchen, 024-751 71 33 of t.bruins@drutenwijchen.nl.

After Movie Magic Mile 2016: https://www.youtube.com/watch?v=-0UkX9s3amQ