Wijchen Schaatst gaat door!

Wijchen Schaatst gaat door - Wijchen=

Wijchen Schaatst gaat door!

07-09-2022

Als het bestuur van Wijchen Schaatst het mag zeggen ligt er in december weer een fantastische ijsbaan op het marktplein.

De voorbereidingen zijn in volle gang. De ijsbaan is besteld, op 28 september staat de traditionele vrijwilligersavond op de agenda, gesprekken met B&W worden gevoerd, sponsoren benaderd en natuurlijk de ijzers geslepen.

Na 4 jaar eindelijk weer ijspret op de Wijchense markt. In 2020 moest het feest helaas afgeblazen worden door Corona en alle plannen gingen de ijskast in. Vanaf de eerste maanden van dit jaar durfde het 5-koppige bestuur voorzichtig aan de 6e editie van Wijchen Schaatst te denken en inmiddels wordt er weer hard aan het tweejaarlijkse ijsfeest gewerkt.

Als alles voorspoedig blijft lopen wordt op vrijdagavond 16 december de ijsbaan spetterend geopend en kan er dagelijks geschaatst worden tot en met zondag 8 januari 2023.

In de samenstelling van het bestuur verandert wel een en ander. Na jarenlang als bestuurders actief geweest te zijn, nemen Rob Schilten, Monique Leegstraten en Rob Janssen afscheid. Afscheid nemen van het Wijchense schaatsfeest is absoluut niet aan de orde, want Rob Schilten en Monique Leegstraten blijven actief in de vrijwilligerscommissie en Rob Janssen met de marketingcommissie.

Bovenstaande betekent wel dat de overige bestuursleden Marco Leenders en Hans Bijmans op zoek zijn naar uitbreiding van het bestuur.

Behalve nieuwe bestuursleden, worden ook helpende handen in de vorm van vrijwilligers gezocht. Iedereen die in december en januari tijd over heeft en het leuk vind om het mooiste maatschappelijke evenement van Wijchen te ondersteunen is van harte welkom bij de vrijwilligersavond op 28 september om 20.00 uur bij MHC Wijchen.