WijchenIS wordt Wijchen=

Nieuwe website en beelmerk Wijchen=

WijchenIS wordt Wijchen=

03-06-2017

Centrum Management Wijchen nam de huisstijl en de website van WijchenIS flink op de schop, ook werd een subtiele maar essentiële naamswijziging doorgevoerd. WijchenIS werd Wijchen=, je spreekt het hetzelfde uit, maar je schrijft het anders.

Wijchen= voor iedereen!
Iedereen die naar Wijchen komt, moet kunnen genieten van een aantrekkelijk, sfeervol, gastvrij en veilig centrum. Wijchen= wil hier samen met de gemeente en de ondernemers voor zorgen.

Rosanne Pak is verantwoordelijk voor PR en Communicatie van Wijchen=, legt de aanpassing uit: “De naam blijft hetzelfde maar met een nieuw jasje. Toen de naam WijchenIS in 2010 bedacht werd, hadden we niet kunnen bedenken dat het woord ‘is’ zo’n beladen woord zou kunnen worden. We kregen hier steeds meer negatieve reacties op onze naam. De laatste letters zijn echter geen afkorting, maar staan voor Wijchen is….. (vul zelf maar in) gezellig, sfeervol, gastvrij, Wijchen is eigenlijk het helemaal!

”Centrummanager Piet Philipsen vervolgt: “Ondernemers en bezoekers vroegen ons regelmatig of we de naam niet aan konden passen. Maar een aanpassing van een merk en huisstijl is niet eenvoudig gedaan. We hebben in de loop der jaren een bekendheid opgebouwd en we willen een beeldmerk waar zowel ondernemers als het bestuur zich in kunnen herkennen en willen gebruiken voor promotie. Ook onze website was nodig aan vervanging toe en toen we akkoord kregen van het bestuur om met een nieuwe website aan de slag te gaan, was de tijd rijp om ook meteen het beeldmerk goed aan te pakken.”

Beeldmerk in samenwerking met ondernemers
De ondernemers zijn een belangrijke factor in Wijchen. Zij zorgen voor een bruisende sfeer, een divers aanbod en leuke activiteiten en evenementen. In samenwerking met hen is het beeldmerk ontstaan. Unaniem werd als herkenbaar voor Wijchen het kasteel gekozen.Via brainstormsessies met verschillende partijen is gebleken dat Wijchen veel meer aan Storytelling moet gaan doen. Centrum Wijchen wil graag via het nieuwe beeldmerk Wijchen= verhalen over Wijchen vertellen over alle facetten van historie, cultuur, kunst en over de ondernemers. Wijchense specialiteiten in het zonnetje zetten, aangeven hoe gezellig het vertoeven is in het centrum na het doen van de boodschappen.

     Vlaggen Wijchen centrum