Wijchense ondernemers letten op energiegebruik

Wijchense ondernemers letten op energiegebruik - Wijchen=

Wijchense ondernemers letten op energiegebruik

23-08-2022

Veel winkeliers krijgen te maken met een stijgende energierekening en doen er van alles aan om die zo laag mogelijk te houden. Zo installeren ze zuinigere verlichting en zetten ze met dit warme weer de airco minder hard. Maar iets simpelers zoals de deur dicht doen, draagt ook bij aan het besparen van energie. Iets dat tot voorkort ‘not done’ was voor een winkelier, maar sinds de huidige energieprijzen steeds vaker voorkomt. In de winkelstraten zie je steeds vaker handgeschreven briefjes op dichte deuren met hierop ‘wij zijn open!’. Tijd om dit op een goede en collectieve manier aan te pakken!

Het idee is ontstaan door Inretail, de brancheorganisatie van winkeliers. Zij riepen vorige week winkels op hun deuren dicht te doen. Wethouder Bea Schouten: “Gemeente Wijchen heeft duurzame ambities. De energietransitie is een onderwerp dat leeft. Samen met burgers en de ondernemers willen we ons hard maken voor een duurzame toekomst. We hopen dat veel ondernemers in onze gemeente dit initiatief omarmen; zowel winkeliers, horecaondernemers en dienstverleners in de verschillende winkelcentra en op de industrieterreinen. En niet in de zomer, maar ook in de winter wanneer de verwarming aanstaat.”

Centrummanager Yvette Akkermans voegt eraan toe: “Het is natuurlijk een goede stap om de deur dicht te doen. In veel andere landen waar dat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten groot zijn is dit al een gewoonte. Ik zie echter nog veel meer mogelijkheden om panden te verduurzamen door ondernemers en pandeigenaren, middels isolatie en zonnepanelen. 

De deurbordjes zijn momenteel uitgedeeld in Wijchen centrum, Winkelcentrum Zuiderpoort, Wijchen Noord en bij het Achterom. Als ondernemer in gemeente Wijchen ook zo’n bordje ontvangen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@wijchenis.nl t.a.v. Rosanne Pak.