Winkelen Wijchen Centrum

Binnen het hart van Wijchen is het heerlijk shoppen! Mooie, unieke, gezellige winkels voor iedereen. Het centrum kenmerkt zich door de vele exclusieve boetiekjes, speciaalzaken, maar ook de bekende filiaalbedrijven worden er vertegenwoordigt. Op zoek naar mode, lifestyle of cadeauwinkels, je vindt het er allemaal. Het autovrije centrum, met genoeg gratis parkeerplaatsen vlakbij de winkelstraten is een groot voordeel. Na het shoppen even bijkomen, dat kan. Wijchen beschikt over de nodige lunchrooms en restaurants. Bij mooi weer kun je terecht op een van de vele terrassen o.a. op het gezellige marktplein.

Leukste winkelhart van Gelderland

De Touwslagersbaan is onlangs uitgeroepen als ‘Leukste winkelstraat van Gelderland’. De lezers van de Gelderlander waren erg positief over de winkels in deze straat. Naast de Touwslagersbaan is winkelen in de Burchtstraat, Spoorstraat of het overdekte winkelcentrum de Marktpromenade, ook zeer de moeite waard.

Warenmarkt

Op donderdagochtend is de wekelijkse warenmarkt. De drukbezochte weekmarkt bevindt zich midden in het centrum op het marktplein. De vaste marktkooplui zorgen voor een gezellige sfeer. Je vindt er bloemen, brood, kaas, noten, fruit, groente, vis, stroopwafels en andere koopwaren. Allen van een goede kwaliteit en niet te duur. Een bezoek is echt aan te raden. Enkele jaren geleden is onze markt nog uitgeroepen tot de beste kleinere markt van de regio.

Rolstoel en rollatorvriendelijk

Het gehele centrum is rolstoel en rollatorvriendelijk.

Bereikbaarheid

Het centrum van Wijchen is eenvoudig te bereiken. Of je nu met de fiets, de auto of per openbaar vervoer komt. In het centrum kun je binnen de blauwe zone maximaal 2 uur gratis parkeren. Buiten deze blauwe zone is er een mogelijkheid tot lang parkeren in Wijchen.

Openingstijden

De minimale openingstijden van de winkels in het centrum van Wijchen zijn:

Maandag verschillend per winkel
Dinsdag t/m donderdag 9.30 – 17.30 uur
Vrijdag 9.30 – 21.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur

Koopavond

Nog even shoppen na het werk? Op vrijdagavond is het koopavond en zijn de winkels tot 21.00 uur geopend.

Koopzondag

Sinds 2017 mogen de winkels in Wijchen officieel elke zondag open zijn. Let er echter wel op dat het merendeel van de winkels vaak alleen open is van 12:00 – 17:00 uur wanneer er activiteiten en evenementen in het centrum worden georganiseerd. Bekijk het totaaloverzicht van alle evenementen op deze site.