De Wijchense molen

De Wijchense Molen

Wijchense Molen - Fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

Tussen het treinstation en het centrum van Wijchen staat de Wijchense Molen te pronken op de molenberg. Een zandheuvel ten noordoosten van het kasteel die in 1799 diende als bouwgrond voor de stenen korenmolen. Michiel Schoonwater bouwde ruim tweehonderd jaar geleden de molen in opdracht van Wijchense kasteelheer Joan Carel d’Osy.

Jong enthousiast molenbedrijf

In haar lange geschiedenis heeft de Wijchense Molen vele molenaars gekend. Sinds 2013 is Jeroen de trotse molenaar van de Wijchense Molen en houdt hij het molenaarsberoep met passie en plezier in stand. Dagelijks wordt er een eeuwenoud ambacht uitgevoerd. Op windkracht worden diverse graansoorten vermalen tot meel waarbij alle smaken, aroma’s en voedingstoffen goed bewaard blijven. Meel zoals  het hoort, puur en eerlijk.

Molenwinkel

Onderin de molen worden in de molenwinkel eerlijke & ambachtelijke producten verkocht speciaal voor de thuisbakkers, rechtstreeks vanaf de molensteen! Door het gebruik van de beste ingrediënten ben je na het bakken verzekerd van een mooi eindproduct met een heerlijke smaak. Of je nu op zoek bent naar cake mix, broodmixen, meel of andere producten, er is voor ieder wat wils!

OPENINGSTIJDEN

  • Donderdag 10.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 09.00 – 17.00 uur

WEBSHOP

Geen tijd voor een bezoekje aan de karakteristieke molen? Geen probleem! Het volledige assortiment is ook online verkrijgbaar. Makkelijk, efficiënt en snel geregeld vanuit huis. Al je favorieten molenproducten snel bezorgd waar en wanneer je maar wil!

BEKIJK DE VIDEO

De Wijchense Molen is een van de weinige molens in Nederland, die nog dagelijks in gebruik is! Een molenaarsbedrijf om trots op te zijn. Bekijk de video!

*Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Bekijk meer:

Hier vind je ons: