Over Wijchen

Een rijke en veelbewogen geschiedenis, klassieke en moderne kunst, gevarieerde natuur én gastvrijheid, dat is Wijchen.

Extra handhaving op snor- en bromfietsen - Wijchen=

De gemeente Wijchen


Je noemt het, Wijchen heeft het

Van middeleeuwse kastelen tot kronkelige wandelpaadjes door bossen. Van een gezellige terrassen tot de rust van weids natuurschoon. En van trendy restaurants tot “ouderwetse” gastvrije bed & breakfasts.

Extra handhaving op snor- en bromfietsen - Wijchen=

7 kerkdorpen


De gemeente Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ongeveer 41.000 inwoners, waarvan er ruim 33.000 in de kern Wijchen wonen. Naast het dorp Wijchen met een gezellig centrum, met een sprookjesachtig kasteel en een sfeervolle Markt met vele horecagelegenheden en winkels, bestaat de gemeente uit de 7 kerkdorpen: Alverna, Balgoij, Niftrik, Batenburg, Hernen, Leur en Bergharen. Met eenieder haar eigen charme en een historie die ver terug in de tijd gaat. De totale oppervlakte van de gemeente Wijchen is 6.956 hectare.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Kerkdorpen

Het land van heerlijkheden tussen Maas & Waal

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat het hier goed vertoeven was.

De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Agenda
Winkels
TIP
Horeca
Webshop
Overnachten