6x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in februari

6x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in februari

31-01-2023

Februari met kids in Wijchen!

We zitten alweer in de 2e maand van het nieuwe jaar. De kindjes zitten helemaal in het schoolritme en we hebben de middagen en weekenden voor wat leuke uitstapjes met het hele gezin. Hoog tijd voor weer een nieuw overzicht met leuke ideetjes die je samen kunt ondernemen. Want hoe oud jouw kind ook is, of welk type je ook bent, in de gemeente Wijchen kun je er zowel binnen als buiten op uit. Meer ideetjes opdoen? Raadpleeg onze agenda voor andere activiteiten. Veel plezier samen!

carnaval-kids-wijchen=

Wijchense vrije tijd voor de kids in februari


Kinder voorleesuurtje in bibliotheek Wijchen - Wijchen=

1. Februari = peutermaand in de bieb

In februari komt er elke woensdag een spreker langs tijdens het boekstartuurtje van de bibliotheek Wijchen. Het boekstartuurtje start om 10 uur met het Voorleestrom-lied. Er wordt voorgelezen en ook versjes en liedjes zullen aan bod komen. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Daarnaast is er een heuse peutermarkt aanwezig op de jeugdafdeling op zaterdag 4 februari van 10:00-12:00 uur. Op deze markt zijn onder andere de Eerste stap, de SpeelOtheek en muziekschool de Muzen aanwezig. Om 11 uur is er op deze dag ook nog eens de gratis voorstelling ‘Loet viert feest’. Een leuke combinatie, kinderen kunnen luisteren, kijken en lezen, waarna jullie samen van de voorstelling genieten. Voor de voorstelling is het wel belangrijk om je van te voren aan te melden.

pannenkoekenloop Leur- Wijchen=

2. Gezellig wandelen en smullen maar

Op 22 en 23 feburari organiseert het Leurse Hof een Pannenkoekenloop. Er wordt een speurtocht uitgezet met spelletjes, waardoor je er lekker op uit kunt met de kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes. De kids krjigen een snoepzakje en wat te drinken voor onderweg, maar ook aan jou is gedacht met een warme drank en huisgemaakte brownie. Jullie kunnen vervolgens starten met de tocht en onderweg leuke activiteiten doen. Eenmaal klaar met de speurtocht is het smullen en genieten geblazen van heerlijke pannenkoeken of poffertjes. Maar dat is nog niet alles, er is ook een bingo om aan mee te doen!

De starttijd van de pannenkoekenloop is tussen 10:00 en 14:00 uur. Schrijf jij jullie in en smullen jullie mee?

Three B's Bowlingbaan, bistro en bar in Alverna - Wijchen=

3. Alle kegels omver voor een strike

Wanneer je op een (regenachtige) dag op zoek bent naar een binnenactiviteit, kun je ook terecht in het Partycentrum St. Frans Alverna voor een rondje bowlen. Er is een ruime keuze aan arrangementen, maar je kunt ook een bowlingbaan afhuren.

En wanneer je moe en voldaan samen zoveel mogelijk kegels hebt geraakt, kun je eventueel ook nog terecht in de bistro voor een hapje en drankje. Voor kinderen zijn er speciale lichtere ballen, waardoor ze wat makkelijker kunnen mikken.

Het huren van een bowlingbaan kost:

Ma. t/m do. € 27,50 per uur & vrij. t/m zo. € 29,50 per uur!

carnaval-kids-wijchen

4. Carnaval met de kids in Wijchen

Dat kinderen verkleden leuk vinden, staat buiten kijf. Maar met carnaval kunnen ze helemaal los gaan op muziek, mee hossen met vrienden en familie en is er van alles te doen. Van optochten en kindermiddagen tot aan buurthuizen waar je gezellig met buurtgenootjes samen de polonaise kunt inzetten. Voor alle carnavals activiteiten kun je terecht in ons overzicht carnaval in Wijchen..

carnaval-optocht-kids-wijchenis

5. Kindermiddag carnaval Wijchen

Op zaterdagmiddag is er een carnavals kindermiddag met o.a. kindercabaretier Robin van Kraaij, een ballonnenclown en gratis ranja. Van 14:00-17:00 uur. De kindermiddag is voor iedereen toegankelijk en gratis. Op deze middag is ook de inschrijving van de Grote Urnerijkse Kinderoptocht.

Meer info via info@blauwekoppen.nl

carnaval-kids-wijchen=

6. Grote Urnerijkse Kinderoptocht

De kinderoptocht van Wijchen is leuk om te kijken, maar je kunt er ook aan meedoen. Geef je op tijdens de kindermiddag en doe mee aan de optocht, of kom kijken naar de pracht en praal van creatief jeugdig Wijchen op maandagmiddag.

De start van de optocht is om 14:00 uur.

Er is ook hier gratis ranja en het entree is gratis.