6x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in november

6x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in november

16-11-2022

November met kids in Wijchen!

Wat gaat de tijd toch snel! We zijn alweer in november beland, na een geweldig Halloween periode is inmiddels ook Sint alweer in het land. Tijd om weer wat ideetjes met jullie te delen. Wat kunnen we met de kids gaan doen deze maand?

Lees hieronder de 6 leukste (en stiekem zitten er nog wat meer tips in verstopt) in november in Wijchen.

Sinterklaas in Wijchen 2022 - Wijchen=

Wijchense vrije tijd voor de kids in november


Zwembad de Meerval - Wijchen=

1. Zwemmen in de Meerval

Bij de meerval kun je buiten de zwemlessen met de kinderen vrijzwemmen. De kinderen hebben de beschikking over zowel het peuterbadje als het grote recreatiebad met een stroomversnelling, buiten gedeelte, meerdere glijbanen, zwemaccessoires en een fijne plek om wat te nuttigen. Want van zwemmen krijg je toch wel echt trek. Nieuw in de Meerval is de bewuste keuze, bijvoorbeeld eten dat in de oven bereid is of vegan. Maar ook een welverdiende lekkere snack na al dat zwemmen is er verkrijgbaar. En dan hup weer de discoglijbaan af plonsen of een relaxed rondje bubbelbad om uit te rusten van al het leuke gespetter. En mocht je het toezicht op de kinderen met iemand kunnen afwisselen dan kun je ook nog heerlijk ontspannen in de sauna of stoomcabine.

Sinterklaas in Wijchen - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

2. Sinterklaas is weer in het land!

De aankomst van Sinterklaas is meteen een uitgelezen kans om leuke activiteiten te plannen met de kids. Naast de gebruikelijke activiteiten thuis, zoals mooie tekeningen en kunstwerkjes maken voor Sint, samen het Sinterklaasjournaal kijken, pepernoten bakken en de schoen zetten. Worden er uiteraard ook in Wijchen leuke activiteiten buitenshuis georganiseerd! Zo komt Sint op 19 november bij Tuinwereld en op 1 december op de warenmarkt. Of wat dacht je van de Pepernotendisco op 19 november bij Zwembad de Meerval en de Sinterklaasshow ‘De Verdwenen Pieten’ in ’t Mozaïek. Breng zeker ook een bezoekje naar Kasteel Hernen of naar de bibliotheek, want naast de dagelijkse Sint activiteiten die er georganiseerd worden is er ook een ware Pietenkamer!

Bioscoop Cinema Roma -Wijchen=

3. Naar de bios

In Cinema Roma draaien altijd de leukste films voor kinderen. Maar vooral rond de Sinterklaasperiode is het programma grandioos voor jong – en stiekem ook voor oud! Dit jaar staat op de agenda van de bioscoop ‘De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok’ en ‘De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis’

En wat het natuurlijk extra leuk maakt is dat je met één druk op de knop (of online) een hapje en drankje bestellen van de uitgebreide menukaart. Erg leuk voor de kinderen om zelf te mogen doen en een hun eigen Kidsbox te kunnen bestellen. De bestelling wordt bij je zitplaat geserveerd. Zo kunnen jullie samen met de kids helemaal in de film duiken. 

Kerstdorp Tuinwereld - Wijchen=

4. Kerstdorpjes bekijken

Stap met de kindjes in de wondelijke winterwereld in Tuinwereld Wijchen. Ze hebben een heuse kersthuisjesafdeling waar je samen helemaal in de kerstsferen komt. Een spookytown, Efteling huisjes, figuren, treinen en animaties. Het is er allemaal en nog veel meer. Daarnaast kun je ook in het cafe wat lekkers drinken en eten saampjes. 

Bingo Wijkcentrum Wijchen Zuid - Wijchen=

5. Kinder-bingoooooo! 

In Wijkcentrum Wijchen Zuid wordt er van september tot en met juni maandelijks een kinderbingo georganiseerd op de 3e woensdag van de maand.

Dit is een vrije inloop en per bingokaart betalen de kinderen/begeleiders €3,- (ben je lid van de wijkvereniging, dan slechts €2,-), incl. gratis ranja en zakje chips in de pauze en voor de begeleiders een kopje koffie/thee met iets lekkers.

En wie weet komt er deze maand nog wel een Piet voorbij …?

Skicentrum de Wijchense berg - Wijchen=

6. Op de latten

Staat er een skivakantie op de planning en wil je alvast oefenen? Of staat er juist geen ski vakantie op de planning en kun je het niet missen?

Op de Wijchense skiberg kunnen kinderen als geoefende skiërs en onder begeleiding – bij mooi en slecht weer – vijf dagen per week vrij skiën op de borstelbaan. Op donderdag is de skiberg gesloten en op zaterdag vinden er lessen plaats. Reserveren is niet verplicht.

En na het skiën is niks leukers da in de skihut neer te strijken voor warme chocomel met vers gebak! Dus stap samen op die latten en zoef naar beneden, jong geleerd is oud gedaan.