8x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in oktober

8x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in oktober

28-09-2022

Herfst met kids in Wijchen!

Het is weer duidelijk herfst! Zon en regenbuien wisselen elkaar af, de natuur verandert weer en de bladeren vallen van de bomen. Tijd om weer met een jas aan naar buiten te gaan. De herfst heeft z’n charmes, maar niet iedereen geniet van dit seizoen. Wat voor een type je ook bent, gelukkig kun je in gemeente Wijchen er zowel binnen als buiten op uit met je kids!

Onze blogster Roxy ging erop uit met twee kinderen onder de 2,5 jaar oud. Maar ook voor de oudere kinderen heeft ze een aantal “kids proof’ aanraders op een rijtje gezet. Bekijk hieronder de 8 leukste kindertips in gemeente Wijchen in oktober!

Monkeytown Wijchen - Wijchen=

Wijchense vrije tijd voor de kids in oktober


Monkeytown Wijchen - Wijchen=

1. Klimmen en klauteren als een echte aap

In de Monkeytown kunnen kinderen klimmen, glijden en klauteren. Ze kunnen hun energie kwijt en de motorische ontwikkeling goed stimuleren vanaf baby af aan. Zo is er een apart gedeelte voor de jonge kinderen en voor de echte waaghalzen tot in de nok van de Monkeytown een parcours. Maar ook de kleine kinderen kunnen onder begeleiding van de grote glijbanen af en door alle gaten en over hobbels klimmen. Bouw samen een hut van de bouwstenen of vul de ballenbakken met elkaar voor een echte ballenregen. Even uitrusten? Er is genoeg te bestellen om even wat te eten en drinken saampjes. De kids zullen echter al snel weer van tafel verdwenen zijn! 

Monkeytown Wijchen is dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur. 

Hema smalbox voor kinderen - Wijchen=

2. Smullen uit de Hemabox

He ma! Kom je eten met de kids? Bij de Hema kun je genieten van een lekker ontbijtje of lunch in het vernieuwde restaurant. Kinderen kunnen zelf een smulbox samenstellen, waarna ze heerlijk kunnen smikkelen. Met een gevuld buikje kunnen ze vervolgens knutselen aan de smulbox, of spelen in het keukentje. Zo genieten jullie zelf nog even goed van al het vers gemaakt lekkers dat de HEMA te bieden heeft. Rijk belegde broodjes, een smoothie, soepje, of zoetige donut. Zowel de gezonde trek, alsook de lekkere trek kunnen worden gestild. En het vriendelijke personeel kan altijd nog ondersteunen bij de keuze. 

De Hema is al om 8:00 uur geopend (behalve op zondag, om 12:00 uur). 

Halloween Griezeldisco - Wijchen=

3. Griezelen van deur tot deur met Halloween

Ooit was het een Amerikaanse aangelegenheid, maar inmiddels is dit griezelfeest ook in ons land goed vertegenwoordigd. Kinderen kunnen in verschillende buurthuizen, plekken en straten terecht om mensen te laten schrikken en te genieten van alle spannende versiering. Ook in het centrum van Wijchen wordt er weer een Halloween Koopavond georganiseerd, met een griezeldisco en een enge figuren die lekkere dingen uitdelen. Weten jouw kinderen al of ze als spook, vampier, zombie of skelet verkleed gaan? En ga jij zelf als heks of spook verkleed met ze mee? Wel zo leuk!

Niet alleen in het centrum van Wijchen is er van alles te beleven, maar ook bij het Blote Voetenpad bij de Sfeer van Willems, in Alverna, en bij diverse buurthuizen zoals de Brink.

Herfst in het Leurse Bos - fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

4. Struinen en hout sprokkelen in het bos

Trek allemaal de herst- of regenjassen aan en ga voor een wandeling in de buitenlucht naar het Leurse Bos. Sprokkel samen hout, ga op zoektocht naar paddestoelen of kastanjes of neem wat mooie bladeren mee naar huis om te drogen. Hier kunnen de kinderen leuke knutselwerkjes mee maken. 

En vergeet vooral na afloop niet een warme chocomel te drinken bij het Leurse Hof.

Het Leurse Bos is bij weer en wind geopend!

5. Kleuren in de herfstvakantie 

Het Kasteel organiseert in de maand van de geschiedenis een kleurwedstrijd. Dit jaar staat het thema ‘ Wat een ramp!’ centraal. In 1906 brandde het kasteel bijna helemaal af. Wat als hij niet opnieuw was opgebouwd? Kinderen kunnen insturen hoe hun droomkasteel er dan had uitgezien. 

Meedoen kan de hele maand oktober. Inleveren kan bij de kasteelbalie of digitaal. 

Kinder voorleesuurtje in bibliotheek Wijchen - Wijchen=

6. Naar de bibliotheek

De bibliotheek organiseert regelmatig voorleesuurtjes of activiteiten voor de kids, zoals een boekenlegger knutselen van bladeren. In de maand oktober is er de jaarlijkse kinderboekenweek met dit jaar als thema ‘Giga groen’. Kom verkleed naar de bieb in het groen en ontvang een leuke verrassing! 

De kinderboekenweek 2022 is van 5 tot en met 15 oktober

Diy Herfst hertje maken  like it like deb - Wijchen=

7. Herfsthertjes maken voor thuis

Als het buiten slecht weer is, kun je natuurlijk gezellig aan tafel knutselen met de kinderen. Zo heeft Like it like Deb, een geboren en getogen Wijchense blogster, meerdere do it yourself project gemaakt voor de kids. Op haar blog vind je een stap voor stap uitleg hoe je hertjes of eekhoorntjes zelf kunt maken. Dus print ze vast uit zodat jullie direct aan de slag kunnen tijdens een koude herfstdag. 

Te bekijken en downloaden via Like it Like Deb. 

Familiemusical ‘Bloemrijk’ Mozaïek - Wijchen=

8. Een muzikale middag of avond voor het hele gezin

Op 15 en 16 oktober kun je met het hele gezin de musical ‘ Bloemrijk en het magische toverstekje‘ bezoeken in het Mozaïek. Bloemrijk is een magisch land waar bloemen tot leven komen en waar Hortensia, de huidige koningin, na 100 jaar met pensioen gaat. Help, nu moeten bewoners van het rijk op zoek naar een nieuwe koningin. Gelukkig schiet magisch toverstekje te hulp! 

Vanaf 4 jaar oud. Kaartjes via www.briespro15ducties.nl

Speeltuin de Blije Dries in Wijchen - Wijchen=

Nog veel meer te doen!

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Wijchen, waarvan we je graag op de hoogte houden. Houdt daarom onze kanalen (zoals Facebook of Instagram) in de gaten voor meer leuke tips en uitjes de komende periode. 

*Heb jij nog een leuke tip voor kinderen in de gemeente Wijchen? Stuur een e-mail naar communicatie@wijchenis.nl