8x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in september

8x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in september

07-09-2022

Lekker er op uit met de kids!

De scholen zijn weer begonnen, maar hopelijk kunnen we in september nog even nagenieten van een mooie nazomer. Zodat we ook na schooltijd en in het weekend er op uit kunnen trekken. Wat voor leuks heeft Wijchen te bieden voor kinderen in september? Van jong tot oud zijn er ontzettend leuke activiteiten. Zeker ook voor de allerkleinsten, wat nog wel eens een onderneming kan zijn.

Onze blogster Roxy ging erop uit met twee kinderen onder de 2,5 jaar oud. Maar ook voor de oudere kinderen heeft ze een aantal “kids proof’ aanraders op een rijtje gezet. Bekijk hieronder de 8 leukste kindertips in gemeente Wijchen!

Blote voetenpad - Roxy - Wijchen=

Wijchense vrije tijd voor de kids in september


Theehuis & boerenspelen ‘De Eikenhorst’ - Roxy - Wijchen=

1. Het landelijke verborgen pareltje

Op boerderij Eikenhorst kun je naast allerlei activiteiten ook heerlijk lunchen met de kinderen. Er zijn verschillende zitplekken, waaronder dichtbij een speelplek. Zo kun je genieten van al het lekkers, terwijl je de kinderen in de gaten kunt houden. Familie paard, kip en eend zorgen ook voor veel bekijks. Als de kinderen klaar zijn met het glijden, nemen ze een kijkje bij de kalfjes, ‘rijden’ op de tractor of zoeken naar appels die van de bomen vallen. Waar overigens een ontzettend lekkere taart van gebakken wordt door Eikenhorst zelf. Een aanrader dus! De kaart is veelzijdig, voor jong én oud.

In september is de boerderij geopend tot 20.00 uur.

Speeltuin de Blije Dries - Roxy - Wijchen=

2. Blij in de Blije Dries

Wie is er niet mee opgegroeid? De Blije Dries is een begrip. Toch was het voorheen wat lastiger met jonge kids, omdat de speeltoestellen vooral voor grote kinderen waren. Gelukkig brengt een complete peuterplaats, die eveneens afgesloten is met een hek, daar verandering in. Oudere kinderen kunnen interactieve spellen doen, midgetgolfen, glijden, springen en basketballen. Genoeg te doen dus! Tijdens het hele warme weer zorgt het zwembad voor afkoeling. Maar ook wanneer het zwembad gesloten is, heeft de Blije Dries genoeg speeltoestellen voor uren speelplezier.

In september is de Blije Dries geopend tot 18:30 uur. 

Blote voetenpad - Roxy - Wijchen=

3. Zonder schoenen aarden of speuren

Het Blotevoeten pad in Wijchen is voor zowel de kinderen als volwassenen een echte aanrader. Na een uitleg voor aanvang kun je met de plattegrond en opdrachten uit de voeten, of zal ik zeggen, uit de schoenen? De sensorische attractie is ook voor slechtzienden een prachtige ervaring. Overal is rekening mee gehouden. De kids kunnen op zoek naar bosdieren en de ouders kunnen even doorademen en aarden. Over het terrein lopen ook eendjes en kippen, en nog wat boerderij dieren. De kinderen kunnen klimmen of kruipen, met water spelen en door de modder. Vinden ze alle bosdieren? Dan krijgen ze een speurtocht diploma om thuis nog na te genieten en in te kleuren. Schoenen uit en gaan dus!

Te bezoeken op afspraak, of op reguliere openingstijden.

Kasteel Wijchen - Wijchen=

4. Koninklijk speuren vanaf vier jaar

Middenin Wijchen staat ons 14 eeuwenoude kasteel, dat onlangs prachtig gerenoveerd is. Naast het ontvangen van de gemeenteraad voor vergaderingen vinden hier tal van activiteiten plaats. Zo ook een speurtocht in het museum voor kinderen en een escape route voor jong en oud. Waar jonge kinderen wellicht wat sneller speuren onder begeleiding van de ouders, speuren wat oudere kinderen helemaal zelf en nemen het voortouw. Het is ook prachtig om te zien dat groepen elkaar helpen wanneer iets niet gevonden wordt. Wie woonde er in het kasteel? En wat doet die “enge” schaduw op de muur? Het museum is dus aan te raden als educatief en leuk uitje met het hele gezin. En de uitzichten zijn verademend!

Na afloop vind je in de historische kasteeltuin planten uit de late IJzertijd, de Romeinse periode en de vroege middeleeuwen. Een archeologisch kersje op de taart.

Openingstijden in september: van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur (18 september gesloten in verband met de kermis).

Kermis Wijchen - Fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

5. Struinen over de kermis

In september vindt van 16-09-2022 t/m 20-09-2022 de jaarlijkse kermis plaats. Volgens velen één van de gezelligste van de regio. We kunnen 5 dagen feesten, met een uitgebreid programma voor jong en oud! De kermis in Wijchen is ook nog steeds betaalbaar. Zo betalen de kinderen voor de ritjes in de kinderattracties € 1,50. Dus neem opa en oma, vaders, moeders en verzorgers mee voor een leuke middag of avond met de kids. Gezellig en vol toeters en bellen genieten samen.

Opening: Op vrijdagavond 16 september wordt de kermis officieel geopend om 19.00 uur. Voor het Huis van de gemeente is er voor de kinderen een meet-and-greet met de Paw Patrol.

Op zaterdagmiddag is er van 13.00 tot 14.30 uur een prikkelvrij anderhalf uur (dus zonder harde muziek lichteffecten en de attracties draaien wat rustiger).

Op maandagmiddag is het Kindermiddag met kermisclown Desalles, die is net als voorgaande jaren in zijn eigenwijze botsauto over de kermis rijdt. Onderweg maakt hij de mooiste ballonfiguren.

Openingstijden kermis: Vrijdag 16 september van 19.00 tot 01.00 uur, zaterdag 17 september van 13.00 tot 01.00 uur, zondag t/m dinsdag 13.00 tot 00.00 uur.

Kinderactiviteit Wijchen Staat Stil - Fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

6. Stilstaand genieten

Op zondag 25 september zal in het centrum van Wijchen het open ‘NK Wijchen staat stil’ plaatsvinden tijdens het evenement Wijchen Staat Stil! Tussen 13:00 en 17:00 uur zijn er door heel het centrum van Wijchen 35 professionele levende standbeelden te zien zijn. De waaghalzen onder onze kinderen bekijken de beelden van heel dichtbij en dagen soms wel eens uit tot beweging, maar ook van een afstandje is het een prachtig tafereel om te aanschouwen. Op deze koopzondag zijn ook de winkels geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor de kinderen is er op de Markt ook een workshop waarbij ze zelf kunnen ervaren hoe het is om een levend standbeeld te zijn.

Op zondag 25 september van 13:00 tot 17:00 uur.

Jan's Boeren Softijs - Wijchen=

7. Een softijs van verse melk van eigen koeien

Wanneer je met het gezin op pad bent, op de fiets, al wandelend of met de auto, is het ook leuk om te stoppen voor een heerlijke traktatie bij Jan’s Boeren Softijs. Het softijs wordt gemaakt van verse melk van hun eigen koeien. Liever thuis op de bank genieten van het ijs? Dan heeft Jan’s Boeren Softijs ook vers getapte emmertjes ijs op voorraad. Betalen kan enkel met muntgeld, maar hoe leuk om de kids centjes (mee) te geven om hun eigen ijsje van te kopen. Gelijk leerzaam!

Van maandag tot en met zondag van 11:00 tot 22:00 uur

Paardrijden voor kleuters manege Prinsenbankhoef - Wijchen=

8. Hop paardje hop voor kleuters

Hop paardje hop maar dan in het echt? Eens per maand kun je in Wijchen op zondagochtend pony rijden. Kinderen van 3 tot 7 jaar oud kunnen zich inschrijven om samen lekker te knuffelen en wandelen met de pony’s. Ouders begeleiden de pony’s, de kinderen rijden. Wederom een uitje waar je samen met de kids aan kunt deelnemen dus! Aan de lessen worden eveneens thema’s gekoppeld, die van te voren bekend worden gemaakt. Lessen duren een uur.  

Inschrijven kan voor verschillende starttijden in de ochtend op zondagen, eerstvolgende op 2 oktober 2022

Speeltuin de Blije Dries in Wijchen - Wijchen=

Nog veel meer te doen!

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Wijchen, waarvan we je graag op de hoogte houden. Houdt daarom onze kanalen (zoals Facebook of Instagram) in de gaten voor meer leuke tips en uitjes de komende periode. 

*Heb jij nog een leuke tip voor kinderen in de gemeente Wijchen? Stuur een e-mail naar communicatie@wijchenis.nl