6x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in maart

6x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in maart

28-02-2023

Maart met kids in Wijchen!

De voorjaarsvakantie is helaas voorbij. En wat was er veel te doen in gemeente Wijchen. Maar wees gerust, ook in maart zijn er leuke dingen te beleven met kinderen. Het is langer licht buiten en de lente is in aantocht. Wij hebben een aantal leuke tips samengesteld voor jullie. Meer ideetjes opdoen? Raadpleeg onze agenda voor andere activiteiten. Veel plezier samen!

skatebaan-wijchen-driemeren-oosterpark-Wijchen=

Wijchense vrije tijd voor de kids in maart


intertoys-wijchen-speelgoed

1. Shoppen bij Intertoys in de marktpromenade

Mogen je kids iets uitzoeken? Bij de Intertoys kunnen ze groot en klein speelgoed shoppen. Maar er staan ook leuke speeltafels om dingen uit te proberen of om te zien hoe bijvoorbeeld de helicopter van Lego werkt. De startknop zorgt ervoor dat er van alles gaat bewegen. Alleen dat al is voor kinderen een reden om even de Intertoys binnen te lopen.

Zijn ze binnenkort jarig? Dan kan je kind een box samenstellen met alle spullen die ze graag zouden krijgen. Zo kan het verjaardagsbezoek iets uitzoeken dat naar wens is en toch met verrassing komen.

speelotheek-wijchen

2. Van ruilen komt geen huilen in de SpeelOtheek

De speelgoedkast van de regio is de ideale gelegenheid om de kinderen regelmatig uit te dagen of te voorzien van iets nieuws. Je kunt in de speelOtheek van Wijchen speelgoed lenen voor jong en oud. Zintuigelijk speelgoed is voor de allerkleinsten ideaal en voor de grote kinderen (onder ons) kun je terecht voor gezelschapsspellen. Maar ook leerzame themadozen, duplo of het stimuleren van beweging met skelters en glijbanen behoren tot de vele mogelijkheden.

Je kunt er naast ruilen ook een plekje vinden om te spelen en andere ouders te ontmoeten.

Liggen de kids op bed? Dan kun je er regelmatig terecht voor een bordspellenavond!

bombari-theater-erwaseens-wijchen

3. Er was eens – Theater Bombari

Er was eens ….een kindertheatergroep genaamd Bombarie. Zij spelen allemaal een net iets ander verhaal dan dat we van sprookjes gewend zijn. En ze treden weer op! In de nieuwe voorstelling komen sprookjes tot leven, maar niets is wat het lijkt. Er is een groot bal waar alle sprookjesfiguren samen komen. Jullie kunnen lekker meezingen en pas op, want de lakei mag niet in slaap vallen! Helpen jullie mee hem wakker houden? Voorstelling ‘Er was eens’ levert een middag vol wonderen en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Kaartjes zijn te bestellen via de link en kosten €9,50.

4. Skaten met de kids

Nu het mooier weer wordt en langer licht buiten is, kun je lekker veel naar buiten toe met de kids. Een rondje fietsen of wandelen, of leren balans houden op de skatebaan.

Kids kunnen met hun fiets(je), skeelers of bmx over de ramps heen. Eerst de lagere ramps en dan telkens een stapje uitdagender gaan! Super trots zijn ze als ze weer een snelle coole bocht hebben gemaakt. Naast de skatebaan heb je een mooi parcours met rechte ondergrond, ideaal om te leren fietsen of skateboarden alvorens je de skatebaan op gaat.

Let wel op valbescherming voor de kinderen als ze inderdaad over de ramps gaan.

Station Wijchen - Dick Vogelzang - Wijchen=

5. Tripjes met de trein

Oh spannend! De lampjes flikkeren en de spoorbellen rinkelen. Er komt een trein aan, maar van welke kant? En zullen we meereizen? Stap met de kindjes in de voor hen wonderlijke wereld van de trein.

Kinderen vinden het vaak heel indrukwekkend om met het openbaar vervoer in de omgeving te reizen. Een paar momenten op het station alleen al zorgen bij de kinderen voor veel wauw momenten.

Wellicht kunnen ze zelf het kaartje kopen of afstempelen, of op de knop drukken wanneer ze ergens eruit willen om de omgeving te verkennen. Ze voelen zich ineens net zo groot als die O zo grote trein! Retourtje Nijmegen dan maar?

Nieuw! Snoepwinkel 'Candy Saloon' in Wijchen - Wijchen=

6. Zoetekauwen opgelet!

Zoetekauwen? Welk kind houdt er niet van snoepjes dan?!

In het centrum van Wijchen kun je ook samen met de kids langsgaan bij de snoepwinkel. Ken je het nog? Vroeger op je fiets na schooltijd met je zakcentje langs de snoepwinkel? Bijvoorbeeld om te kijken wie de heetste fireball in zijn mond kon houden? Inmiddels zijn er nieuwe tradities, zoals velen die het weekend aangrijpen voor een filmavondje met zijn allen op de bank met iets lekkers. Dekens en kussens erbij en het weekend inluiden.

Leuk om dan samen de snoepjes van te voren uit te zoeken die ’s avonds of in het weekend opgepeuzeld kunnen worden tijdens jullie filmavond. Of worden meegenomen op pad, bij andere activiteiten die jullie gepland hebben. Op de markt in Wijchen zit de Candy Saloon, waar je terecht komt voor al dit heerlijk snoepgoed.