Expositie – Doorleven na verlies

expositie der Schakel Margreet van der Meij - Wijchen=

Expositie – Doorleven na verlies

  • 15 oktober 2023 - 19 november 2023
  • 14:00 - 16:00
  • De Schakel (Protestantse kerk), Wijchen overig
  • Gratis

Dit najaar exposeert beeldend vormgever Margreet van der Meij uit Wijchen in de Schakel.

De expositie over dóórleven en doorléven verbeeldt verschillende emoties die gepaard kunnen gaan met verlies. Vroeg of laat krijgen we te maken met het verwerken van verdriet. Zo’n rouwproces verloopt niet voor iedereen op dezelfde manier, we ervaren het op eigen tijd en wijze.

Margreet van der Meij
Met beelden van verschillende materialen werkt Margreet van der Meij thema’s uit die haar raken. Het leven zelf is haar inspiratie. Naast herkenning, herinneringen en troost is er hoop in haar werk te vinden. Het proces is vaak een combinatie van denken en voelen. Soms geeft zij onbewust iets vorm in een intuïtief gekozen materiaal. Haar inspiratie doet zij vaak in de natuur op. Het besef van oorsprong en verbinding met alles om haar heen, speelt dwars door emotionele en persoonlijke thema’s heen.

Margreet van der Meij heeft ruime ervaring binnen het onderwijs en heeft zich creatief ontwikkeld door middel van velerlei cursussen. Rond haar vijftigste ging zij de opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Driebergen volgen. Ze werkt in een atelier in een voormalige bakkerij in Ewijk.

Praktische informatie
De expositie is te bezichtigen in de Protestantse kerk de Schakel op zondagen van 15 oktober t/m 19 november van 14:00 – 16:00 uur. Met uitzondering van 22 oktober. Op deze dag zal er een concert zijn van het Wijchense trio ‘PUUR zingt met liefde’, dat aansluit bij de expositie.