Kerst Sprookjesfestijn

Het Kerst Sprookjesfestijn duurt een week dit jaar! - Wijchen=

Kerst Sprookjesfestijn

Zaterdagavond (17.00 - 21:00) + zondagmiddag (13:00 - 17:00)

  • 17 december 2022 - 18 december 2022
  • Wijchen centrum
  • Gratis

Er was eens een Winterkoningin ‘Wijcheline’ die het Gelderse Kasteeldorp omtoverde tot een levend sprookje voor jong en oud. Vorig jaar kregen Wijcheline en haar knappe prins een tweeling, dit jaar vieren ze uitgebreid hun verjaardag in kerstsfeer. Beleef het sprookje op zaterdag 17 (17.00 – 21.00 uur) & zondag 18 december (13.00 – 17.00 uur) tijdens het Kerst Sprookjesfestijn. Laat je betoveren in het centrum van Wijchen door het prachtig aangeklede en indrukwekkende verlichte 14e -eeuws Kasteel, Molen en Krullentoren en een overdekt ijsbaan op het Marktplein. Dit jaar met nog meer levende sprookjesfiguren uit het verhaal van Wijcheline, ijskoninginnen, feeën en kerstengelen verspreid over het gehele centrum. Samen met professionele verhalenvertellers, voorlezers, kerstkoren, winterse lekkernijen, een levende kerststal, meer dan honderd kerstbomen én duizenden lichtjes in het gehele centrum maken zij het sprookje compleet.

Maak kennis met de figuren uit het Wijchense sprookje

De organisatoren, alle winkeliers en diverse toneel- en theaterverenigingen halen werkelijk alles uit de kast om het aanstaande Kerst Sprookjesfestijn weer net zo succesvol te maken als de voorgaande edities. Nieuw dit jaar is dat het verhaal van het Wijchense sprookjes ‘Wijcheline’ niet alleen bij het kasteel wordt uitgebeeld, maar je kunt kennis maken met Koning Wijnand, Toveroma, Maurits de Boze Tovenaar, Dorine de Kok, Fred de Butler en het kleine meisje Emilie door het gehele centrum! In de verschillende straten zal het verhaal van Wijcheline tot leven komen. Unieke locaties in het centrum van Wijchen zoals de Wijchense Molen, de Krullentoren en zullen prachtig worden belicht. Bij de Sint Antonius Abt Kerk kun je het kerstverhaal beleven.

Wijchen Schaatst

Winterweer of geen winterweer, het marktplein in Wijchen wordt dit jaar weer omgetoverd tot een winterse ijsbeleving! Van zaterdag 17 december tot en met zondag 8 januari 2023 kun jij je weer een breuk vallen op het ijs of een professioneel pirouetje maken. En samen met familien en vrienden van een hapje en een drankje genieten in het Wijchens Schaatstcafé.

Kerst Sprookjesfestijn lesprogramma

Om kinderen op een leuke en educatieve manier alvast in de stemming te laten komen voor het evenement, is er voor de groepen 1 t/m 3 een lesprogramma ontwikkeld waarmee gestart kan worden na Sinterklaas. Bestaande uit 14 korte video’s, met het verhaal van Wijcheline en met bijbehorende opdrachten. Het lesprogramma is gratis op te vragen via kerstsprookjesfestijn@wijchenis.nl.

Kom shoppen!

Tijdens het Kerst Sprookjesfestijn kunnen er kerstinkopen en – cadeaus ingekocht worden bij de sfeervolle winkels. Kom dus allemaal naar het Kerst Sprookjesfestijn en laat u meevoeren in betoverende sferen. Gratis entree en gratis parkeren.

Dankzij jou geloven we in sprookjes! Word sponsor:

Bekijk hier het sponsorpakket van 2022