De leukste picknickplekken & -manden in Wijchen

Picknicken Broertje Wijchen - Wijchen=

De leukste picknickplekken & -manden in Wijchen

27-04-2021

Met mooi weer coronaproof erop uit trekken? In de gemeente Wijchen hebben we gelukkig volop de ruimte. Dus wat dacht je van een heerlijke picknick in Wijchen?

Ga je liever voor een romantische picknick op een kleedje of ga je voor wat meer gemak aan een picknicktafel? Wij verzamelden de leukste picknickplekken en -manden voor je. Lees meer….

 • Picknicken met kinderen

In het Oosterpark heb je naast de waterspeeltuin – en verderop in het Oosterpark – verschillende picknicktafels staan. Dus heerlijk relaxt eten en drinken, waar kinderen hun eigen gang kunnen gaan. Dit wil iedere ouder toch?

Picknicken bij de waterspeeltuin Oosterpark Wijchen - Wijchen=

 • Picknick with a view

Op de romantische toer? Neem zelf een kleedje mee en strijk neer in de Kasteeltuin. Je hebt hier volop de ruimte en dit uitzicht verveelt nooit. Zullen Emilia en Emanuel hier vroeg ook zo romantisch samen hebben gelegen?

 • De verborgen picknick plek

Van deze picknickplek waren we zelf onder de indruk… namelijk van die in Balgoy achter de oude kerk. Aan de achterkant staan namelijk meerder picknicktafels, waar je heerlijk relaxt kunt genieten op een zwoele zomeravond.

Oude kerk Balgoij - Wijchen=

 • Aan de Maas 

Van boten tot watervogels, aan de Maas er is altijd wat te zien. Onder aan de dijk bij Hoogeerd staat een picknicktafel, waar vaak fietsers even zitten te genieten. En geen zin om zelf een picknickmand te pakken, bij Hoogeerd kun je de lekkerste gerechten afhalen om mee te nemen.

Picknicken aan de Maas - Wijchen=

 • Berendonck

Op de Berendonck kun je niet alleen picknicken, maar je mag er zelfs BBQ’en. Lees wel even goed wat wel/niet mag.

Bij bijna alle horecagelegenheden kun je de heerlijke gerechten halen om in ergens in de natuur op te eten. Maar sommige ondernemers hebben extra op dit onderwerp ingehaakt, we hebben ze voor je verzameld:

 • Het Broertje

Bij Het Broertje kun je een lunchbox kopen en krijg je een picknick kleedje cadeau. Het aanbod wisselt per dag, dus kijk even op hun Facebookpagina voor de laatste actie.

Picknicken Broertje Wijchen - Wijchen=

 • De Eikenhorst

Bij de Eikenborst kun je geen picknickmand bestellen, maar een hele kruiwagen vol met hapjes, zoals kaas, worst, zoutjes en andere lekkernijen. Kijk op hun Facebookpagina voor meer informatie.

Picknicken bij de Eikenhorst - Wijchen=

 • Picknick bag Umberto

Neem de goed gevulde picknickbag van Umberto mee. Voor € 25,00 neem je een heerlijk gevulde rugzak met allerhande lekkernijen mee. Dat is optimaal genieten in de buitenlucht! Graag van tevoren reserveren via: 024-6412646 of info@hotelumberto.nl

Picknicktas Umberto - Wijchen=

 • Prikkers

Ook bij Prikkers haken ze in op de picknicktrend, want ook hier kun je voor €14,50 een picknick menu bestellen, o.a. met sandwich, muffin en ‘fresh lemonade’.

 • Document 12

Na het succes van vorig jaar kun je bij Document 12 ook weer picknickmanden bestellen vanaf 2 personen. Ze hebben verschillende varianten te bestellen via de website. Wil je met een oneven aantal picknicken, ook geen probleem. Maar dan kun je het beste de bestelling telefonisch of via mail doorgeven.

Picknicken bij Document 12 - Wijchen=

 • Duurzaam picknicken

Van plan om vaker te picknicken? Investeer dan in een leuke picknickset die je kunt hergebruiken. Het kijkt niet alleen een stuk gezellig, maar het eet ook nog eens een stuk lekkerder dan op van die wegwerpbordjes die constant wegwaaien. Bij HEMA Wijchen hebben ze bijvoorbeeld een picknickmand die je gemakkelijk op de achterkant van je fiets kunt binden.

Picknickmand HEMA Wijchen - Wijchen=

En dat brengt ons tot het laatste punt… ruim alles ook weer netjes op nadat je klaar bent! Zodat we allemaal kunnen blijven genieten van onze mooie natuur.

Mocht jij nog leuke picknick tips hebben, laat het ons weten! Stuur een mail naar communicatie@wijchenis.nl.