De week van de Stenenwinkel

De week van de Stenenwinkel

10-05-2024

Stenenwinkels van gemeente Wijchen in het zonnetje!

Van gezellig funshoppen in het centrum tot boodschappen doen in Noord, Zuid of op andere locaties in gemeente Wijchen… In Wijchen kun je voor alles terecht. En dat heeft zo zijn voordelen. Want laten we eerlijk zijn, fysiek winkelen is nog steeds het allerleukst, toch?! Vooral als je het kunt combineren met het bezoek aan een terrasje.

Bij fysiek winkelen kun je producten zien, proeven of aanraken. Daarnaast krijg je vaak beter advies dan online. Dus is de kans een stuk kleiner dat je iets moet retourneren.

Maar we zien ook dat in heel Nederland het aantal winkels afneemt. Vaak wordt een gebied hier niet gezelliger op. Daarom is van 13 t/m 19 mei de ‘Week van de Stenenwinkel’ in het leven geroepen.

Hoog tijd om 9 verschillende typen winkels in het zonnetje te zetten in de gemeente Wijchen. Scroll snel door en ontdek de voordelen van winkelen op locatie!

Wijchen centrum - Dick Vogelzang - Wijchen=

9 verschillende typen winkels in Wijchen!


1. Kringloopwinkels

In plaats van ongewenste spullen weggooien, kun je ze ook naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt brengen. Zo vinden andere jouw spullen uniek en interessant en krijgen deze een tweede of misschien wel derde leven. En dat niet alleen, het is ook nog eens lekker duurzaam!

2. Bloemenwinkels

Wat is er nu fijner dan een vers boeket bloemen op tafel? Een bezoek aan de plaatselijke bloemist is niet alleen een feest voor de zintuigen, maar staat ook voor je klaar om te adviseren over de mooiste bloemen voor elke gelegenheid. Een boeket uitkiezen wordt zo een persoonlijke en betekenisvolle ervaring!

3. Meubelwinkels

Er gaat niets boven het liggen op een comfortabele bank, proberen van een heerlijke stoel of het zitten aan de perfecte tafel. Krijg het gevoel hoe het er in het echt uitziet. Of je nu op zoek bent naar traditioneel, op maat gemaakt of kant-en-klaar, er is vast wel iets waar je oog op valt.

4. Kledingwinkels

Het is niet alleen een fijn gevoel om te struinen tussen de nieuwe voorjaarscollectie. Er zijn meer redenen waarom fysiek winkelen zo fijn is. Je kunt de kledingstukken direct passen, aanvoelen en je ziet hoe het kledingstuk er uitziet. Én er is hulp, advies, directe beschikbaarheid en het belangrijkste is de sfeer en de beleving!  

5. Juweliers

Als je een prachtige juwelen hebt gezien, wil je deze toch ook aanraken, kwaliteit voelen en de mogelijkheid hebben tot passen? Of je het nu draagt omdat je het mooi vindt of omdat het emotionele waarde met zich meebrengt, het juiste sieraad kan iemand niet alleen mooier laten voelen, maar ook vertrouwen geven.     

6. Drogisterijen

Een lokale drogisterij is de perfecte plek voor al jouw beauty- en gezondheidsproducten, en daarbij is het ruiken, voelen en advies krijgen over de producten gewoon een gratis service! Hoe fijn! Waarom zou je online ‘gokken’ op het juiste product als je het bij jou in de buurt gewoon kunt kopen?  

7. Hobby & vrijetijd!

Lekker zelf even knutselen of juist met de kinderen? Een heerlijk boek lezen of een trendy tijdschrift. Dankzij de hobby- en vrijetijdswinkels is er een creatieve en inspirerende omgeving waar veel mensen hun verbeelding kunnen laten spreken. Heerlijk ontspannen en helemaal even tot jezelf komen, wie wil dat nou niet!  

8. Waarom fysiek winkelen?

Wijchen= heeft een blog gemaakt met 5 redenen waarom je liever in fysieke winkels wilt shoppen. Fysiek winkelen is ervaren, klantbeleving, deskundig advies, geen gedoe met retourzendingen, maar gelijk in het bezig van het product!

Ontdek de 5 redenen waarom je liever in fysieke winkels wilt shoppen…

9. En wist je dat…

Koop een extra product bij een lokale winkel! Hiermee steun je de droom van een lokale ondernemer. Met jouw aankoop ondersteunt de ondernemer het gezin én ondersteun je ook de lokale activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht.

Elke dag zetten we steenwinkels in de spotlight! Volg Wijchen= op Facebook, Instagram en Tiktok!