Nieuw plan ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’

Nieuw plan ‘Tussen Kasteel en Wijchens Meer’

10-07-2020

Impressie plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer
Vrijdag 10 juli presenteerde de gemeente Wijchen de hoofdlijnen van het plan van Team ter Steege. Het plan van Team Ter Steege is het winnende plan van de tender Tussen Kasteel en Wijchens Meer. De lat lag hoog en het is de partij gelukt een visie te presenteren die het kasteel, het Wijchens Meer én de Markt op een aantrekkelijke manier met elkaar verbindt.

Wethouder Geert Gerrits van Ruimtelijke Ordening is zeer tevreden met de opbrengst: “Met deze, voor Wijchen, nieuwe manier van aanbesteden is het ons gelukt om de kennis en creativiteit uit de markt halen. Dat zie je terug in de visie van Team ter Steege. Een visie vol aantrekkelijke smaakmakers. Met een krachtige verbinding van kasteel, markt en Wijchens Meer. Groen en water nemen een belangrijke plek in en er zijn mooie ontmoetingsplekken gecreëerd.”

Bijzondere elementen
Trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer nodigen uit om elkaar te ontmoeten. Een hotel tegenover het kasteel herbergt toeristen die de kunst rondom de Meeroever bewonderen of het gezellige centrum bezoeken. Het Grand café heeft nog een extra aantrekkende werking door het terras met uitzicht op het prachtige Wijchens Meer. Op het Kasteelplein is voldoende ruimte voor de weekmarkt. Ook is het plein heel geschikt voor andere evenementen, zoals de kermis en de schaatsbaan. Bezoekers van het centrum en winkelend publiek parkeren gratis en omwonenden kunnen uit het zicht hun auto kwijt. Ongeveer 155 nieuwe woningen worden gebouwd in een mooie mix voor verschillende doelgroepen. Kortom: het mooie centrum van Wijchen wordt nog mooier.

De komende maanden maken de gemeente en Team Ter Steege nadere afspraken over onder andere de samenwerking met de omgeving, de planning en fasering, de uitwerkingsplannen en de omgevingsvergunning. Deze afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst waar naar verwachting eind oktober de handtekeningen onder worden gezet.

Impressiefilm TKWM