9x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in april

9x kinderactiviteiten om te doen in Wijchen in april

29-03-2023

Wijchense vrije tijd voor de kids in april

De klok is vooruit gezet en het is lente! Alles gaat of staat in de bloei en er komen veel leuke feestdagen aan, juist voor de kids. En april doet wat hij wil, maar wij hebben meerdere activiteiten voor jullie op een rijtje gezet. Zowel voor binnen als buiten. Of je kunt de kids een vrijbrief geven om buiten lekker vies en nat te worden tijdens het spelen, want ook al hopen we allemaal op lekker veel zonneschijn, ook in de lente regent het (gelukkig) nog regelmatig. April staat daarnaast in het thema van Pasen. Zo worden er ook veel paasgerechten geserveerd in gemeente Wijchen. Bekijk hiervoor ons Paasblog.

Blote voetenpad - Roxy - Wijchen=

Wijchense vrije tijd voor de kids in april


Speeltuin de Blije Dries in Wijchen - Wijchen=

1. Blije Dries gaat open!

Eindelijk is het buitenseizoen weer begonnen. Het is lente en verschillende speeltuinen openen hun deuren of verlengen hun openingstijden. De Blije Dries opent haar deuren weer op 2 april aanstaande. En de kinderen zijn natuurlijk helemaal blij in de Blije Dries met al die toestellen en speelruimte. Oudere kinderen kunnen interactieve spellen doen, midgetgolfen, glijden, springen en basketballen terwijl de peutertjes uit de voeten kunnen op de peuterspeelplaats. Bij mooi weer is ook het zwembad open. Uiteraard heeft de Blije Dries ook een restaurant voor een versnapering. Gedurende het seizoen is de speeltuin open tot 18:30 uur. En je kunt er zelfs samen spelen op 2e paas- en pinksterdag!

Met Pasen worden er speciale activiteiten georganiseerd.

Mocht je vaker willen gaan dan is het wellicht handig om een abbonnement met het gezin te nemen.

Paaseieren zoeken Valendries - Wijchen=

2. Paaseitjes zoeken

Een echte traditie met Pasen is toch wel paaseitjes zoeken.

Valendries

Wat spannend! De Paashaas komt naar de Valendries. Maandag 10 april verstopt hij eieren op het pleintje en jullie kunnen deze helpen zoeken! Op 2e Paasdag verzamelen om 10:00 uur waarna je zoveel mogelijk paaseitjes probeert te zoeken met papa, mama of oma en opa. Broertjes en zusjes kunnen elkaar allemaal gezellig meehelpen en uiteraard krijg je ook iets lekkers mee naar huis. Kijk voor meer info op Facebook.

Camping Het Scharrelnest

Kom jij 8 april paaseieren zoeken op het Scharrelnest? Camping Het scharrelnest samen met BSO Scharrelnest opent de poorten om paaseieren te zoeken! Helaas kunnen jullie geen kuikentjes knuffelen wegens de vogelgriep, máár daar hebben ze een mooi alternatief voor bedacht. Je kunt bijvoorbeeld wel lammetjes knuffelen! Kijk voor meer info op Facebook.

Jan's Boeren Softijs - Wijchen=

3. Lekker softijs van de boer

Samen een authentiek boerensoftijsje eten? Jan’s boeren softijs is weer geopend! Een lekkere tussenstop voor een fiets- en wandeltocht, maar je kunt natuurlijk ook speciaal op pad gaan voor deze overheerlijke traktatie. Het ijs is van verse melk van eigen koeien gemaakt. Willen jullie juist iets lekkers meenemen voor thuis? Dan heeft Jan’s boeren softijs verse getapte emmertjes ijs op voorraad.

Dagelijks geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur. Dus sla dat toetje maar over en tap zelf en lekker ijsje bij de boer (wel even contact muntgeld meenemen).

Strong Viking Family Obstacle Run Wijchen Nijmegen Mud Obstakel Modder Berendonck

4. Samen sterk bij de Strong Viking Obstacle Run

Een obstacle run als gezin doen is natuurlijk de ultieme uitdaging met het gezin of de vriendengroep. Willen jullie een echte actviteit waarbij je lekker beweegt en tegelijkertijd een onvergetelijke dag in de modder en langs en over obstakels?

Deelnemen is al mogelijk vanaf 5 jaar oud en voor een run van 4 kilometer. Een goede activiteit voor de samenwerking en teambuilding! Schrijf je hier in voor 15 april!

5. Koning Willem is jarig!

Koningsdag, de dag waarop Wijchense kinderen al jong leren te onderhandelen en een zakcentje bijverdienen. En ook dit jaar organiseert Carnavalsvereniging de Blauwkoppen een kleedjesmarkt, speciaal voor kinderen, in het centrum van Wijchen. Ouders en volwassenen zijn natuurlijk ook welkom, dus het iets wat je als gezin kunt doen. Op de Markt staat er een springkussen en jullie kunnen samen dansen op de muziek. En het is helemaal gratis! Leve de koning!

Deze dag ietsje uitbreiden samen? Je kunt ook een verkoopplaats nemen. Meer informatie volgt hierover nog.

Blote voetenpad - Roxy - Wijchen=

6. Met de voetjes bloot

We hebben het in het Wijchenis blog al eens als tip voor kids gegeven, het blotenvoetenpad van Sfeer van Willems. Ook hier hadden ze een seizoenssluiting, maar ze gaan weer open met Pasen! En tijdens Pasen kunnen jullie ook eitjes zoeken. Door het plantsoen van de tuin, met 40 verschillende groenten, klein fruit en kruiden, loopt het blotenvoetenpad, waaraan nog meer activiteiten zijn toegevoegd. Daarnaast nieuw zijn het hordelopen en een ganzenspel. Gegarandeerd nóg meer plezier!

Een wandeling duurt ongeveer 45 minuten en de naam zegt het al, het pad wordt gelopen op blote voeten. Zo kom je in aanraking met allerlei elementen van de natuur waarbij de zintuigen optimaal worden benut.

Pasen - Wijchen=

7. Knutselen tijdens Pasen

Kinderen vinden tekenen, verfen en knutselen ontzettend leuk. Nog leuker is het dan om dat af en toe in een thema te doen, zoals met Pasen. Gaan jullie eieren schilderen met leuke gezichtjes of superhelden en unicorns? Glitters eroverheen of leuke veertjes, het kan allemaal. Eieren zijn kant en klaar te koop, bijvoorbeeld een kunststofvariant, maar traditiegetrouw eieren koken is natuurlijk het leukst!

Of laat de kinderen een mooi Paasstuk maken tijdens de workshop van de Tuinwereld op eerste paasdag. ‘Kinderworkshop met 2 konijntjes’ begint om 14:00 uur dus jullie kunnen eerst nog genieten van een uitgebreid paasontbijt of thuis paaseitjes verstoppen en zoeken.

8. Samen kleding shoppen

Kinderen groeien als kool en ze hebben vaak al snel een hele eigen mening over wat ze aan willen trekken en vooral, wat niet! Een tip: neem de kids gezellig mee op kledingjacht. Wat ze zelf uitkiezen doen ze vast en zeker wel aan. En in de modewinkels van Wijchen kun je altijd terecht voor advies en de laatste modetrends.

Op koopzondag van 2 april kun je ze zelfs voorbij zien paraderen op de catwalk, want er worden verschillende modeshows in het centrum van Wijchen georganiseerd. En daarna kun je samen de winkels in om alles even te passen. Want wellicht zijn ze zelfs twee maten gegroeid! Shop de nieuwe outfits bij Daan Kindermode, JoePieDoe, Kids Town, Shoeby, Bis Kids, Hema en Takko.

9. Kuikentjes spotten

Wanneer je met de kids naar buiten gaat om van de frisse lucht te genieten kun je samen langs de meren lopen. Er is van alles te zien in, op en rondom het water. Zo zijn de eerste kuikentjes al gespot en kun je de fotografen herkennen die een glimp willen opvangen van de ijsvogels die er te vinden zijn. Neem hiervoor wel de verrekijker mee. Ik zie ik zie wat jij niet ziet en dat is? Zijn het de ganzen? Planten? Vogels? Samen zie je nog veel meer in het mooie Wijchen.

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Wijchen, waarvan we je graag op de hoogte houden. Houdt daarom onze kanalen (zoals Facebook of Instagram) in de gaten voor meer leuke tips en uitjes de komende periode.